Διημερίδα Αστροφυσικής - Νανοτεχνολογίας με ομιλητές τους κυρίους Σταμάτιο Κριμιζή, Στέργιο Λογοθετίδη και την κυρία Βαρβάρα Καραγκιοζάκη

2013-11-04 17:15
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και η 3η μεγάλη, ετήσια εκδήλωση του Ομίλου μας, ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ - ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, το σαββατοκύριακο 02 & 03 Νοεμβρίου 2013, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο "ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ".
 
Ο Όμιλός μας εξασφάλισε τη συμμετοχή στην ημερίδα, του κ. Σταμάτιου Κριμιζή ακαδημαϊκού και επί χρόνια συνεργάτη της NASA, του κ. Στέργιου Λογοθετίδη τακτικού καθηγητή Φυσικής στο ΑΠΘ και της κας Βαρβάρας Καραγκιοζάκη διδάκτορος ιατρικής σχολής ΑΠΘ. Όλοι οι προαναφερθέντες συμμετέχοντες, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες, ερευνητές, συγγραφείς πλήθους επιστημονικών άρθρων και εργασιών και δεν δυσκολεύθηκαν να κερδίσουν το σεβασμό και την προσοχή του κοινού κατά τη διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάζοντας και αναλύοντας τα ακόλουθα, πολύ ενδιαφέροντα, θέματα :
 
1.«ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΙΣΗ», "ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ : ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΜΗ (+426οC) ΩΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ (-229oC)"
ομιλητής : Σταμάτιος Κριμιζής, Ακαδημαϊκός, Συνεργάτης της NASA
 
2.«Η ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ», "ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ"
ομιλητής : Στέργιος Λογοθετίδης, Τακτικός Καθηγητής Φυσικής του Α.Π.Θ.
 
3. "ΝΑΝΟΪΑΤΡΙΚΗ, Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ"
ομιλήτρια : Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
 
Η συγκεκριμένη Διημερίδα απετέλεσε, αναμφίβολα, το επιστημονικό γεγονός της χρονιάς για το νησί της Κω και βοήθησε τους μετέχοντες να διευρύνουν τις γνώσεις τους στην επιστήμη της Αστρονομίας-Αστροφυσικής αλλά και της Νανοτεχνολογίας - Ιατρικής.
 
Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες από την εκδήλωση ενώ στους τομείς Αρχείο Φωτογραφιών και Αρχείο Βίντεο του ιστοτόπου μας θα βρείτε πλήρη φωτογραφική κάλυψη και βίντεο των ομιλιών.